simple site creator

DESPRE SIGHISOARA

Cum Sa Ajungi

Cu trenul: Exista conexiuni directe de la si spre Bucuresti, Cluj-Napoca, Arad, Brasov, Sibiu, etc, de câteva ori pe zi. De asemenea exista legaturi directe de la Budapesta, Praga, Viena, Cracovia, în fiecare zi. Odată ce aţi ajuns cu trenul, poti sa ajungi la centrul orasului si mergand pe jos.

Ce Sa Vezi

Cetatea Sighisoara - un edificiu saxon din sec XII, este în centrul istoric al orasului. Încă locuita, cetatea este listată ca un site al patrimoniului mondial UNESCO.

In interiorul Cetatii:

Turnul cu Ceas - Construit în 1360 şi ajungând la 60 de metri înălţime, se afla în partea de sus a cetatii deal. In interior se afla Muzeul de Istorie, iar balconul din varf ofera o proveliste superba.

Biserica Mănăstirii - Biserica Luterana in stil gotic tirziu, situată lângă Turnul cu Ceas, construita incepand cu 1291 de Ordinul Dominican

Muzeul armelor - de lângă locul naşterii lui Vlad Tepes. Este un muzeu mic, dar conţine o selecţie interesantă de arme medievale (sabii, sageti, etc.)

Scara acoperita (Scara Şcolarilor) - o scara veche de piatră cu un acoperiş lemn de-a lungul întregii lungimi. Aceasta conduce până la Biserica din Deal, la cimitir şi la Liceul Joseph Haltrich ("Şcoala din Deal").

Biserica din Deal - Biserica Luterana in stil gotic tirziu, conţine multe fresce şi o criptă. Aproape de cimitirul de pe partea din deal, care conţine multe pietre funerare germane.

Casa Vlad Dracul - se presupune că este locul unde s-a nascut Vlad Tepes.

Bustul lui Vlad Tepes - situat dupa colt de la locul naşterii sale, în apropierea Turnului cu Ceas.

În afara Cetatii:

Catedrala Ortodoxa - situată peste Râul Târnava

Biserica din Corneşti - cea mai veche biserica ortodoxe din oraş, construită în 1797, situată în cartierul Corneşti.

Ce sa faci

Oraşul în sine este destul de mic, astfel ca o zi de vizită poate fi de ajuns. În orice caz, puteţi avea în vedere să stati mai multe zile pentru a putea vizita si imprejurimile.

Excursie pe jos sau bicicleta de până la padurea de stejari de pe platoul Breite - o minunata plimbare in natura.

Un picnic pe dealul de la sud de orasul in directia opusă Turnului cu Ceas. Cumpara ceva merinde de la un magazin local şi mergi pe orice drum care duce in sus pe deal. Continuă să te mergi şi, în cele din urmă drumul va disparea in iarba ajungand la vechiul turn de comunicaţii de pe deal. De aici veti avea vedere superba asupra Sighisoarei si a satelor in imprejurimi. 

Vizitaţi frumoasele biserici fortificate din împrejurimi.

Biserica Fortificata din Biertan a fost nominalizat pentrua fi inclusa in Patrimoniului Mondial UNESCO si se afla la circa 30 km de Sighisoara. Nu există nici un mijloc de transport public spe acea directie asa puteţi închiria o maşină (sau Taxi) in cazul in care nu sunteti cu masina personala. O altă opţiune este de a merge la Dumbraveni cu trenul şi a continua pe jos. Biertan este un mic oraş care a fost construit lângă biserica si nu este mare lucru de vazut in afara bisericii. Langa biserica este un Restaurant medieval care merita vizitat.

La 13 km spre sud de Sighisoara, este Apold, cu biserica sa fortificata. Puteţi închiria biciclete şi merge pana acolo sau puteti folosi un autobuz care sunt insa destul de rare. Biserica este inschisa şi va trebui sa cereti o cheie. Lucrătorilor din grădină (daca sunt) va vor lasa sa instrati daca le cereti. Pueti urca in turnul portii pentru o vedere panoramica asupra imprejurimilor.

Saschiz, Mureş este un alt site din patrimoniul mondial UNESCO, cu o biserica fortificată şi o cetate. Acesta este la 20 km de Sighisoara. 

Evenimente speciale:

Festivalul Medieval Sighişoara: În timpul evenimentului anual, oraşul primeşte în jur de ~ 30000 de turisti, ducant practic la dublarea populaţiei sale. Numeroase evenimente culturale au loc în timpul celor de 3 zile de festival - teatru, concerte in aer liber, demonstraţii şi expoziţii de artizanat, pictura, sculptura, seminarii, proiectii de film, etc.

Pro Etnica - festival anual interetnic de muzică şi artă, cu manifestari de interior şi sau in aer liber (muzică, dans, film) ale reprezentanţilor grupurilor etnice care trăiesc în România.

Sighişoara Blues Festival

Ce poti cumpara

Picturi - artisti locali isi afişează operele in diverse locuri sau direct pe trotuare în timpul sezonului turistic. Multe si frumoase tablouri in ulei sau acuarele pot fi achiziţionate la preţuri rezonabile.

Unde poti manca

La Perla - puteti comanda pizza si alte mancaruri la preturi foarte rezonabile, se afla peste drum de oficiul postal.

Casa Vlad Dracul - Supe şi mâncăruri tradiţionale romanesti. O seara in casa copilariei lui Vlad Tepes - inspiratia pentru Dracula - poate fi o distractie apreciata de turisti.

Si nu in ultimul rand, un gratar sau un pui la rotisor in curtea pensiunii noastre, servite la adapostul foisorului alaturi de un vin bun.

© Copyright 2020 Pensiunea Ana Cristina Sighisoara. Toate drepturile rezervate.